Decis. Aeroportul Internațional Chișinău revine înapoi în proprietatea statului

Imagine simbol, sursa: diez.md

Aeroportul Internațional Chișinău revine înapoi în proprietatea statului. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de către Curtea de Apel Chișinău. Anunțul a fost făcut de Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

„Aeroportul Internațional Chișinău revine înapoi în proprietatea Statului – decizia Curții de Apel Chișinău luată cu puțin timp în urmă. Definitivă și executorie! Felicitări poporului Republicii Moldova. Este meritul vostru”, a scris Litvinenco.

„Un dezmăț total și o ilegalitate absolută se petrece la Curtea de Apel Chișinău, unde este examinat apelul depus de către Avia Invest în privința anulării notificării de reziliere a contractului de concesiune a Aeroportului”, declară compania Avia Invest. De asemenea, administrația aeroportului atrage atenția publicului referitor la felul în care este examinat acest dosar de rezonanță. Rapiditatea cu care sunt luate deciziile de către acești judecători este absolut inadmisibilă și încalcă orice norme legale, transmite expresul.md cu referire la unimedia.md.

Avia Invest cere anularea notificării de desfacere a contractului de concesiune a Aeroportului și acuză magistrații de ilegalități. „Un dezmăț total și o ilegalitate absolută se întâmplă astăzi la Curtea de Apel Chișinău”, se arată în declarație. Potrivit companiei, sunt refuzate toate solicitările avocaților Avia Invest, inclusiv și solicitările de recuzare a judecătorilor.

Curtea de Apel Chișinău respinge acuzațiile aduse de Avia Invest. „Au un caracter declarativ și subiectiv, fiind formulate cu un singur scop, cel de a influența opinia publică despre situația din dosar”, se arată în declarația Curții. Potritiv reprezentanților CA, litigiul intentat de S.R.L. „Avia Invest” împotriva Agenției Proprietății Publice, a parvenit spre examinare în ordine de apel pe 21 iulie 2022, motive din care, ședința de examinare a cauzei a fost fixată într-un termen mai aproape, celelalte cauze invocate parvenind spre examinare mult mai târziu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *