ANRE va avea dreptul să modifice prețurile energiei electrice în regim de urgență

Imagine simbol, sursa: digi24.ro

ANRE va putea modifica prețurile energiei electrice în regim de urgență. Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a Republicii Moldova a publicat în acest sens o nouă dispoziție. Totodată conform acesteia, Energocom va contracta un credit de 25 de milioane de euro, pe un termen ce nu va depăși 12 luni, diez.md.

Conform dispoziție CSE, în cazul existenței unor factori obiectivi (modificarea prețurilor de procurare a energiei electrice, fluctuația cursului de schimb al valutei naționale, adoptarea actelor normative ce au impact asupra costurilor de furnizare), care generează necesitatea majorării/micșorării venitului reglementat al furnizorilor serviciului universal și de ultimă opțiune cu mai mult cu 1 %, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va ajusta prețurile reglementate de furnizare a energiei electrice în regim de urgență.

Conform aceleiași dispoziții, pe perioada stării de urgență nu pot fi suspendate:

  • actele administrative individuale prin care s-a dispus eliberarea din funcție a unei persoane cu funcţie de demnitate publică;
  • actele administrative individuale prin care o persoană a fost numită într-o funcție de demnitate publică.

Totodată, însoțitorii delegațiilor străine antrenați în asigurarea misiunilor de protecție a demnitarilor străini vor putea introduce, purta și folosi pe teritoriul Republicii Moldova armele din dotarea acestora clasificate la poziția tarifară 9301 90 000.

Prezenta dispoziție intră în vigoare din momentul emiterii și se publică pe pagina web oficială a guvernului.

Citiți aici cum vor fi oferite compensațiile în funcție de gradul de vulnerabilitate a persoanelor.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *