15 noiembrie-ultima zi de depunere a cererilor pentru acordare parțială a compensațiilor la motorină

În fotografie: Așa au protestat agricultorii din Ungheni. Foto: facebook

Agenția de Intervenții și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a atenţionat astăzi că marți, 15 noiembrie, este ultima zi de recepționare a cererilor de acordare a compensației parțiale a accizei la motorina facturată în perioada 1 iulie – 15 noiembrie 2022, transmite expresul.md cu referire la moldpres.md.

Regulamentul prevede că accizele la motorină se compensează după cum urmează: în cuantum de 100% din cota stabilită pentru anul curent sau 2 980 de lei (circa 150 de euro) per tonă – pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii, clasificate conform prevederilor Legii nr. 179/2016 cu privire la întreprinderile mici și mijlocii; în cuantum de 30% din cota stabilită pentru anul curent sau 894 de lei per tonă – pentru alte categorii de întreprinderi care nu sunt specificate în Legea nr. 179/2016 cu privire la întreprinderile mici și mijlocii; în cuantum de 100% din cota stabilită pentru anul curent sau 2 980 de lei per tonă – pentru întreprinderile din sectorul zootehnic.

Depunerea dosarelor de solicitare a compensației se face de către administratorul/reprezentantul legal la secția/serviciul teritorial al AIPA din aria în care solicitantul își desfășoară activitatea. Agenții economici sunt îndemnați să depună dosarul conform termenului stabilit, la subdiviziunile teritoriale ale Agenției, pentru a beneficia de suport din partea statului.

„Dosarul se depune șnuruit, sigilat și numerotat, astfel încât să nu permită detașarea și/sau înlocuirea documentelor, precum și semnat pe fiecare pagină de către solicitant. Documentele prezentate în copii trebuie să conțină mențiunea „corespunde originalului” și semnătura solicitantului”, rezumă AIPA.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *