Veronica Crăciun – ungheneanca care beneficiază de bursa „Gaudeamus”

În anul de studii 2022-2023, vor fi acordate 77 de burse de merit elevilor și studenților, „în scopul susținerii și promovării performanțelor academice în rândul tinerilor și implicării active a lor în viața social-economică a Republicii Moldova”.

Veronica Crăciun este elevă în ultimul an la Colegiul de Medicină și este unica din Ungheni care va beneficia de o bursă, în cazul ei bursa „Gaudeamus”. Acest lucru a bucurat-o foarte mult. „Acest rezultat îmi aduce o satisfacție mare. Chiar dacă mă așteptam să  primesc această bursă, pentru că am în spate multă experiență și diplome internaționale, totuși eram un pic cam sceptică, pentru că am avut colegi-concurenți la fel de buni”, mai spunea ea.

A ales să-și facă studiile la Colegiul de Medicină din Ungheni la recomandarea celor apropiați. Plus la aceasta, și-a ales domeniul medicinii pentru că îi place să ajute oamenii, spunea ea. „Medicina pentru mine este o știință foarte interesantă, mereu ai ce învăța, iar mie asta îmi place – să învăț”, ne-a spus ea.

Întrebată ce va face după absolvirea colegiului, Veronica nu a putut să ne dea un răspuns exact: „Încă stau pe gânduri, fie să merg să-mi continui studiile în domeniul medicinii, fie să merg să lucrez”. Cert este că se vede profesând aici, în Republica Moldova. Ar pleca pleca peste hotare doar pentru perioade foarte scurte.

Bursa „Gaudeamus”, în valoare de 1060, este acordată la 20 de elevi din instituțiile de învățământ profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar.

Alte burse acordate sunt:

  • Bursa Republicii – 12 burse, în valoare de 1755 de lei fiecare, pentru studenții ciclului I, ciclului II, studii integrate, învățământ medical și farmaceutic din instituțiile de învățământ superior;
  • Bursa Guvernului – 30 de burse, în valoare de 1460 de lei, pentru studenții ciclului I, ciclului II, studii integrate, învățământ medical şi farmaceutic din instituțiile de învățământ superior;
  • Bursa preşedintelui R. Moldova – 15 burse, dintre care 10 (1595 de lei) pentru studenţii ciclului I, ciclului II, studii superioare integrate, învățământ medical şi farmaceutic din instituţiile de învățământ superior şi 5 burse (1235 de lei) pentru elevii din instituţiile de învățământ profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar.

Pentru competiția din anul academic 2022-2023, instituțiile de învățământ superior au înaintat 104 dosare, iar instituțiile de învățământ profesional tehnic – 22 de dosare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *