A ajuns pe banca acuzaților după ce a deposedat 22 de persoane fizice de circa 300 mii lei

Imagine simbol

Unul din membrii grupului infracțional specializat în sustragerea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare a ajuns pe banca acuzaților.

Procuratura raionului Ungheni informează că , la 07 octombrie 2022 a terminat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată, cauza penală de învinuirea unei persoane care făcea parte dintr-un grup criminal organizat, specializat în dobândirea ilicită a banilor de pe cardurile bancare ale mai multor cetățeni din diferite localități ale Republicii Moldova.

Potrivit probatoriului administrat stat stabilit că, în perioada lunii octombrie 2021- până în iulie 2022, un grup infracțional de persoane, prin intermediul aplicației „Messenger” de pe contul de Facebook a victimelor, acționând în scopul însușirii banilor de pe cardul bancar, prezentându-se cu nume și prenume fals, obțineau de la acestea în mod fraudulos, numărul cardului bancar, inclusiv și codul de CVV, de pe care, ulterior, prin metoda retragerii numerarului, au deposedat 22 de persoane fizice din mijloace bănești, în valoare totală de aproape 300 mii de lei.

Precizăm, că organizatorul acestor infracțiuni se află deja în detenție, în una din instituțiile penitenciare din Republica Moldova. Activitatea grupului infracțional fiind bine determinată, iar fiecare membru al grupului criminal având rolul său în comiterea infracțiunii și persoane de încredere aflate la libertate.

Prin urmare, la această etapă a efectuării urmăririi penale pe caz, în privința organizatorului și altor persoane necunoscute implicate în comiterea infracțiunii, cauza penală a fost disjunsă în procedură separată în și în prezent se administrează probe în vederea identificării și demonstrării vinovăției acestora.

În acest context, în vederea asigurării reparării prejudiciului cauzat prin infracțiune, cu autorizarea judecătorului de instrucție a fost aplicat pe sechestru pe automobilul ce îi aparține unuia dintre făptuitori, în valoare de 140 mii lei.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *