Trei rachete rusești au survolat în această dimineață spațiul aerian moldovenesc

Imagine simbol, sursa: romaniatv.net

Trei rachete rusești au survolat în dimineața zilei de 10 octombrie spațiul aerian al Republicii Moldova, în contextul atacurilor asupra orașelor ucrainene. Un anunț în acest sens a fost făcut de Ministerul Apărării, transmite agora.md.

Structurile specializate ale instituției de apărare au identificat trei ținte aeriene care au survolat spațiul aerian al țării între orele 8:33-9:02. Rachetele au parcurs următoarele direcții:

  • localitățile Ciornaia  – Moghilev Podolsk (Ucraina) — Rîbnița — Soroca — Moghilev Podolsk.
  • Ciornaia — Voronovka (Ucraina) — Rîbnița — Rudi (Soroca)
  • Ciornaia (Ucraina) — s. Popencu (Republica Moldova) — Cineșcăuți (Florești) — în direcția Ucrainei

„Aceste ținte au fost confirmate, inclusiv de structuri responsabile din Ministerul Apărării Naționale al României și al Ucrainei. Totodată, țintele au fost observate de sistemele de monitorizare ale Întreprinderii de Stat pentru Utilizarea Spațiului Aerian și Deservirea Traficului Aerian „MOLDATSA”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Autoritățile spun că țintele prezentau pericol pentru infrastructura Republicii Moldova și, în special, pentru aeronavele civile care survolează spațiul aerian al țării.

Ministerul Apărării a transmis că ,în colaborare cu structurile responsabile din țară, monitorizează atent situația în regiune și condamnă ferm atacurile armatei ruse asupra orașelor din Ucraina, soldate cu victime.

Potrivit Forțelor Armate ale Ucrainei 75 de rachete au fost lansate de ruși, în această dimineață, în mai multe orașe precum Kiev, Lvov, Zaporojie sau Dnipr. 41 dintre acestea au fost neutralizate.

Precizăm că fotografii ale atacurilor cu rachete au invadat canalele de telegram ucrainești, iar bombardamentul din Kiev s-a observat și într-o transmisiune live a BBC.

Primarul Kievului, Vitali Klichko, a îndemnat oamenii la vigilență: „Fac apel la toți locuitorii capitalei: adăpostiți-vă în timpul alarmei aeriene. Este mai bine să nu mergeți astăzi în oraș decât dacă nu există o nevoie urgentă”.

Atacurile au fost comentate și de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski: „Alarma aeriană nu încetează în toată Ucraina. Există lovituri de rachete. Din păcate, au fost înregistrați morți și răniți. Vă rog „nu părăsiți adăposturile”. Aveți grijă de voi și de familiile voastre. Să rezistăm și să fim puternici”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *