Persoanele care vor oferi date false în completarea cererii pentru compensație, vor fi penalizate

Cei care depun cererea pentru a beneficia  de compensații la facturi pentru perioada rece a anului vor fi verificați dacă au introdus corect datele în sistemul informațional. Prin urmare, persoanele care beneficiază pe nedrept de ajutorul oferit de stat sau au făcut declarații false vor fi penalizați, a declarat Dan Perciun, președintele Comisiei parlamentare protecție socială, informează Agora.md.

„Bineînțeles că s-ar putea să fie anumite date intenționat declarate eronat. Pot fi anumite scenarii, dar nu am să le descriu ca să nu încurajez acest lucru. Pe viitor, o să verificăm toate datele. Iar dacă vom stabili că datele introduse sînt eronate, atunci va apărea necesitatea de a rambursa acele compensații de care au beneficiat”, a comunicat dânsul.

Potrivit lui Perciun, se lucrează pentru a conecta platforma cu alte sisteme informaționale din țară pentru a se putea efectua controlul datelor. „Este o rubrică legată de creditul imobiliar pe bunul imobil. Planificăm să ne integrăm cu birourile de credit din țară, să verificăm dacă plata lunară declarată corespunde realității. Faptul că pe un bun imobil este credit cunoaștem de la ASP, iar pentru a afla plata lunară o să ne integrăm cu birourile creditare, sperăm că la începutul lunii ianuarie”, a declarat deputatul.

La o etapă ulterioară, autoritățile susțin că vor verifica dacă persoanele indicate drept locatari într-adevăr se află în Republica Moldova. Acest lucru se va efectua prin interpelări de date de la Poliția de Frontieră. „Noi nu solicităm ca persoanele care sînt locatari să aibă vize de reședință, ne uităm unde de facto locuiește. Nu este necesar de un contract de chirie, mergem pe declarații pe proprii răspundere”, a mai spus Dan Perciun.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *