Cele mai frecvente greșeli admise de candidații la examen auto, categoria B

Fotografie simbol. Sursa: e-Suceava.ro

Potrivit datelor Departamentului înmatriculare a mijloacelor de transport şi calificare a conducătorilor auto din cadrul Agenției Servicii Publice, cele mai frecvente greșeli admise de către  candidații de obținere a permisului de conducere categoria B (circa 85% din numărul total de candidați), în perioada 01.01.2022-30.09.2022, sunt:

  1. (Ne) semnalizarea sau semnalizarea incorectă a direcţiei de mers.
  2. (Ne) sincronizarea acţiunilor la demarare/accelerare/frânare: adaptarea incorectă a treptelor de viteză la viteza de deplasare, folosirea incorectă a dispozitivelor de comandă, acţionarea incorectă a volanului (o singură penalizare).
  3. Pierderea controlului asupra vehiculului şi/sau intervenţia examinatorului pentru a evita un pericol iminent sau producerea unui accident rutier; manifestări ale candidatului care provoacă perturbarea examenului.
  4. (Ne) respectarea semnalizării rutiere, a indicatoarelor sau marcajelor rutiere
  5. (Ne) încadrarea în limitele benzilor de circulaţie

Datele statistice respective urmează a fi expediate Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Asociaţiei Patronale Uniunea Şcolilor Auto şi a Centrelor de Instruire, precum și unităţilor de instruire a conducătorilor de vehicule din ţară, pentru ca aceștia să atragă atenția la respectivele aspecte în timpul orelor de instruire.

De la începutul anului și până în prezent, la proba teoretică s-au înregistrat 41346 de persoane, dintre care 21862 au susținut proba din prima tentativă (rata de promovare fiind de 52,9%.) La proba practică s-au înregistrat 36182, dintre care 8627 de persoane au susţinut examenul din prima tentativă (rata de promovare a probei practice de examen din prima tentativă – 23,8%).

În anul 2021, la proba teoretică s-au înregistrat 58266 de persoane, dintre care 32492 – au susţinut examenul din prima tentativă (rata de promovare a probei teoretice de examen din prima tentativă – 55,8%). La proba practică s-au înregistrat 53405 de persoane, dintre care 7656 de persoane au susţinut examenul din prima tentativă (rata de promovare a probei practice de examen din prima tentativă – 14,3%).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *