La Călărași au fost finalizate lucrările de construcție a rețelei de apeduct și canalizare

Imagine simbol, sursa: ecopresa.md

Membrii echipei de recepție a lucrărilor executate în cadrul proiectului  „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în orașul Călărași” s-au întrunit, astăzi, 4 octombrie, în ședința de evaluare a lucrărilor executate.

Astfel, au fost inspectate lucrările efectuate, fără a fi semnalizate obiecții majore în procesul de executare a acestora. Valoarea lucrărilor recepționate constituie 32,5mln lei.

În cadrul acestui proiect, au fost executate lucrări de extindere și reabilitare a 15,85 km de conducte de apă (inclusiv 875 branșamente) și extinderea rețelei de canalizare cu scurgere gravitațională cu lungimea de 4,9 km (inclusiv 234 racorduri la rețeaua de canalizare). Tot aici, a fost construită o stație de clorinare/dezinfecție. Totodată, autoritățile locale îți propun drept obiectiv regionalizarea serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare în această regiune.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în orașul Călărași” este finanțat de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *