FOTO / Elevii din Liceul „Mihai Eminescu” din Ungheni sunt mai informați la capitolul „violență asupra copiilor”, dar și efectele acesteia

Peste 20 de elevi de la Liceul „Mihai Eminescu” din Ungheni au participat la un seminar de informare, unde au aflat mai multe despre violența asupra copiilor și efectele ei. Iar cel care le-a vorbit acestora despre fenomenul violenței a fost chiar psihologul din cadrul liceului, Alexandru Popescu.

Elevii, ghidați de psiholog, s-au expus cu părerea despre formele și consecințele acestui fenomen și, au intervenit cu o serie de exemplificări pe marginea acestui subiect. La activitate a participat și o studentă la facultatea de psihologie, Nionela Șișcanu, care a suplinit bagajul informațional al copiilor, referitor la formele și efectele violenței asupra copilului, adaptate conform vârstei lor.

David Jurjiu, elev în clasa a VII-a, participant la seminar, consideră că informațiile pe care le obține în cadrul orelor, dar și activităților realizate cu psihologul sunt foarte utile. „Ne ajută să fim mai educați, să putem comunica cu părinții mai bine, să putem împărtăși unele probleme pe care le avem”, spune el.

Colega acestuia, Felicia Ciobanu, împărtășește aceeași părere: „Mai ales că, în cadrul acestor ore, suntem informați unde și la cine am putea apela atunci când suntem martori la asemenea scene, dar și anumite modalități prin care ne putem apăra, noi înșiși, de orice formă de violență”.

Alexandru Popescu își desfășoară activitatea în calitate de psiholog școlar, de mai bine de patru ani. El consideră că implicarea actorilor – cheie (profesori, părinți, elevi ), este esențială în procesul desfășurării activităților sigure, atât într-o instituție de învățământ, cât și în afara acesteia. „Permanent lucrăm la acest capitol, deoarece o activitate de profilaxie este mult mai eficientă decât o activitate de psiho-corecție. Desfășurăm activitatea de profilaxie, prin intermediul căreia, aducem la cunoștința fiecărui copil, informații utile despre urmările și consecințele fenomenului violenței, dar și cine ar trebui să fie contactat în asemenea situații neplăcute”, a subliniat psihologul.

Activitatea face parte din cadrul Campaniei de informare „Mamă, tată – iubește – mă! Protejează-mi copilăria”, inițiată de Expresul. Campania are drept scop de a contribui la diminuarea cazurilor de violență asupra copiilor.

 

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *