6 km de șosea construiți timp de 7 ani. Drumul de ocolire a satului Bahmut – cu bucluc

”Porțiunea de drum de numai 6 km, care are menirea să ocolească localitatea Bahmut, pe traseul Chișinău- Ungheni- Sculeni va fi gata în maxim 2 săptămâni”, a scris pe una din rețele de socializare Andrei Spînu Viceprim-ministru, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Reamintim că drumul de ocolire a satului Bahmut a fost planificat chiar de la începutul renovării drumului național R1 Chişinău-Ungheni-Sculeni, care a început în luna august 2014. Drumul trebuia să fie dat în exploatare în anul 2016. Ulterior, se menționa că termenul de finalizare a proiectului va fi în luna mai 2021. Iar, mai apoi a fost iarăși extins, motivul fiind condițiile meteo nefavorabile, care nu au permis executarea lucrărilor,  asfel fiind –  luna iulie a anului 2022.

”Doar 6 km de drum, construit în 7 ani, e foarte trist”, a mai scris Andrei Spînu.

Menționăm că proiectul de construcție a drumului are o lungime de circa 6 km, prevede 2 benzi de circulație, podețe, un pasaj pietonal subteran și 3 intersecții.

Valoarea totală a contractului este de circa 5 milioane de euro, bani acordați sub formă de grant de către Comisia Europeană, prin intermediul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

  • Daca e sa va documentati obiectiv,apoi aveti de pus la puscarie minimul 7 demnitari de rang inalt,dar nu are cine se ocupa!
    O mai mare bataie de joc si bajocura de poporul ăsta din partea hoților -guvernanti nu este pe față pământului!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *