Un nou Forum raional al tinerilor s-a desfășurat la Ungheni. La final a fost adoptată și Rezoluția forumului

În cadrul Forumului raional al tinerilor din Ungheni, organizat pe 9 septembrie, au fost analizate, în urma unui sondaj, provocările și necesitățile cu care se confruntă tinerii din raionul Ungheni. La sondaj au participat 104 de tineri, cu vârsta cuprinsă între 14 – 35 de ani.

„Au fost chestionați tinerii din toate localitățile din raion. Tinerii au rămas impresionați de rezultatele în urma chestionării. Personal, mi s-a spus că acestea au fost făcute în ajutorul lor și în scopul de a-și da seama de anumite întrebări pe care le aveau”, a declarat Cristian Buca, președintele Consiliului Raional al Tinerilor.

Printre problemele cu care se confruntă tinerii, cei mai mulți respondenți au menționat despre posibilitățile limitate de a iniția o afacere, dar și accesul limitat la servicii pentru tineri, discriminarea tinerilor pe piața muncii și posibilitățile de afirmare a tinerilor în țară. De asemenea, și lipsa locurilor de muncă în localitate constituie o problemă majoră pentru tineri.

„Din rezultatele obținute, planificăm să discutăm despre problemele date cu tinerii, ca să înțelegem care este problema principală, ca ulterior, să găsim soluții și să îmbunătățim situația”, ne-a spus și Pamela Budeanu, vicepreședintă a Consiliului Raional al Tinerilor din Ungheni.

La final, prin vot unanim, a fost adoptată, de către tineri, Rezoluția forumului, ce a inclus activitățile pe care le-au identificat și propus tinerii în cadrul forumului, reeșind din patru direcții prioritare, cum ar fi, participarea și dezvoltarea tinerilor; sănătatea acestora, orientarea vocațională și încadrarea în câmpul muncii, dar și comportamentul deviant în rândul tinerilor.

„Urmare implementării strategiei raionale și a planului de acțiuni pe care ei îl propun, va fi creată, prin decizia consiliului raional, o comisie de co-management, unde se vor implica și conducătorii serviciilor care prestează servicii pentru tineri, și tinerii, unde vor discuta semestrial cum, ce am realizat și la ce nivel suntem și dacă e bine ce facem”, a subliniat Tatiana Lazăr, vicepreședinta raionului Ungheni.

În scopul dezvoltării programelor adresate tinerilor din raion, Consiliul Raional al Tinerilor Ungheni, a desfășurat săptămâna trecută și Post-forumul Raional al Tinerilor din Ungheni.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *