Biblioteca din Ungheni a lansat un concurs pentru copiii din întreg raionul

Sursa foto: gabrielbraic.ro

Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir” din Ungheni anunță un concurs pentru copiii din întreg raionul, cu vârsta cuprinsă între 8 și 16 ani. În perioada 15 septembrie – 15 octombrie, se va desfășura etapa locală a concursului „Cel mai bun eseu despre lectură”. 

Potrivit organizatorilor, concursul are ca scop stimularea interesului copiilor pentru lectură, creație și generarea unor idei originale, moderne de promovare a lecturii.

Astfel, doritorii de a participa, vor crea un eseu de 1 – 1,5 pagini cu conținut clar și concis în care își vor expune părerea proprie. Și desigur, trebuie să urmeze următoarele criterii de a scrie eseul: importanța cunoașterii și a lecturii în dezvoltarea omenirii; poziția autorului eseului față de lectură; dimensiuni culturale și educative a lecturii.

Participanții trebuie să respecte următoarele cerințe de prezentare a textului:

  • Titlul: Times New Roman, 14, pt., Bold, centrat;
  • Autor: prenumele și numele cu majuscule, Times New Roman, 11pt, post, instituția, adresa email; aliniat dreapta;
  • Textul: pagini de format A4, font Times New Roman, 12, normal, spațiu 1,5, câmpuri: stânga -3,0 cm, sus/jos -2,0 cm, 1,5 cm.

Concursul se va desfășura în total trei etape. Etapa raională va avea loc în perioada 15-23 octombrie iar în luna noiembrie etapa națională.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *