”Familie sportivă – familie sănătoasă, bune practici pentru copii și părinți” – un nou proiect al grădiniței „Guguță” din Ungheni

La grădinița incluzivă „Guguță” din Ungheni este în curs de implementare proiectul „Familie sportivă – familie sănătoasă, bune practici pentru copii și părinți”. Potrivit echipei de implementare, scopul proiectului este promovarea modului sănătos de viață în familiile cu copii de vârstă timpurie, prin parcticarea mersului pe bicicletă / trotinetă în timpul liber – ca o alternativă sănătoasă, eficientă și nepoluantă.

”Prin implementarea acestui proiect ne dorim ca să avem o comunitate cu atitudine pozitivă pentru promovarea modului sănătos de viață și folosirea rațională a timpului liber în familie și să motivăm adulții să utilizeze bicicleta în favoarea altor mijloace de transport pentru a fi un model pentru copii în practicarea unui mod sănătos de viață”, a declarat Emilia Cucuruzac, coordonatoarea proiectului.

Astfel, în cadrul proiectului, vor fi achiziționate șase biciclete pentru maturi și 16 pentru copii, patru trotinete pentru maturi și 10 pentru copii, la fel și echipamente pentru securitate, și echipamente sportive. Iar pe teritoriul grădiniței va fi construit un loc de parcare pentru biciclete și trotinete. Ulterior, vor fi organizate diverse activități de promovare a unui mod sănătos de viață: „Polițistul – prietenul meu pentru siguranță și securitate”, realizată în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție; ”Cu bicicleta spre bunăstarea familiei”, realizată în parteneriat cu Oficiul Medicilor de Familie; Curse de ciclism, competiții sportive, maratoane ale cicliștilor. La toate aceste activități vor participa atât copiii, cât și părinții acestora.

De subliniat că proiectul  „Familie sportivă – familie sănătoasă, bune practici pentru copii și părinți” este implementat de către AO „Curcubeul copilăriei” și este finanțat de către Fundația Comunitară Ungheni prin Programul de Granturi Mici 2022 „Municipiul Ungheni – 560 de ani”. Valoarea totală a proiectului este de 95 mii 400 lei.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *