Compania Air Moldova va relua operarea zborurilor spre Moscova

Imagine simbol, sursa: diez.md

Compania aeriană Air Moldova va relua operarea zborurilor spre Moscova începând cu data de 1 octombrie, după sistarea acestora din februarie 2022.

Această decizie vine ca urmare a nenumăratelor solicitări din partea cetățenilor Republicii Moldova, care se află în Federația Rusă și vor să revină acasă.

Totodată decizia de a relua zborurile se datorează solicitărilor pasagerilor de a utiliza biletele achiziționate în perioada pandemică și după sistarea zborurilor din luna februarie. Aceste circumstanțe au creat dificultăți cu care se confruntă zilnic sute de pasageri: necesitatea procurării repetate a biletelor la prețuri majorate, timpul petrecut în deplasarea pe cale terestră, inocomoditățile zborurilor cu escală, în special pentru cazurile de urgență medicală.

De notat că, în luna aprilie, premierul Natalia Gavrilița a menționat că zborurile spre Federația Rusă nu au fost autorizate pentru că există pericole pentru aviația civilă, în contextul războiului din Ucraina. Întrebată ce impedimente există pentru efectuarea zborurilor către Rusia, șefa Guvernului a precizat că Comisia pentru Situații Excepționale a evaluat toate riscurile și a decis permiterea zborurilor pe un singur coridor – spre România.

Astfel, în lunile ce au urmat a fost posibil să zbori de la Chișinău la Moscova sau invers doar cu escală într-o țară din afara Uniunii Europene. Cele mai utilizate aeroporturi de legătură sunt Istanbul și Erevan. Asta în contextul în care Turcia și Armenia nu au impus sancțiuni împotriva companiilor aeriene rusești.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *