Electricienii din Republica Moldova ar putea fi acreditați în România

Imagine simbol, sursa: forbes.com

Membrii Consiliului de Administrație și angajații  Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova (ANRE) au participat la o ședință de lucru cu reprezentanții Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei din România (ANRE). Părțile au discutat despre procedurile de autorizare a electricienilor în Republica Moldova și România, în ce privește activitățile de executare a instalațiilor electrice, transmite agora.md.

Astfel, după o ajustare a reglementărilor naționale este posibil de elaborat o procedură de recunoaștere reciprocă a autorizațiilor/adeverințelor emise de ANRE România și ANRE Republica Moldova, oferind posibilitatea specialiștilor să desfășoare activități în ambele state.

Scopul întrevederii a fost efectuarea unui schimb de experiență privind implementarea Regulilor pieței energiei electrice, în special, a mecanismului calculării și facturării dezechilibrelor create în rețeaua electrică de participanții pieței energiei electrice.

Reprezentanții de la ANRE România au oferit mai multe informații privind modalitatea de soluționare a provocărilor cu care se confruntă participanții la piața energiei electrice, inclusiv operatorul sistemului de transport, responsabil de determinarea dezechilibrelor și a valorilor dezechilibrelor ce urmează a fi compensate de părțile responsabile pentru echilibrare.

Partea română a invitat reprezentanții ANRE dinMoldova să efectueze o vizită de lucru la București, în scopul preluării unei experiențe practice de aplicare a mecanismelor de echilibrare în România.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *