„Ungheni – 560 de ani”. Evenimentele dedicate Zilelor municipiului Ungheni

După o pauză impusă de pandemie, tradiționalele Zile ale orașului revin. În acest an, genericul este: „Ungheni – 560 de ani”. Cu această ocazie, Primăria municipiului Ungheni pregătește un amplu program cultural și sportiv. 

La evenimentele preconizate vor fi prezente delegații din 9 orașe din România, Georgia, Armenia.

Startul va fi dat pe 25 august, la ora 17:30, când în Parcul „Micul Cluj”, la teatrul de vară, Ansamblul de muzică și dansuri populare „Struguraș” de la Palatul de Cultură din Ungheni va prezenta un spectacol extraordinar. În dimineața aceleiași zile, de la ora 11:00, la Muzeul de Istorie și Etnografie din Ungheni va avea loc simpozionul „Ungheni – 560 de ani” și vernisarea expoziției de fotografii „Ungheni Retro”.

 

Pe 26 august, în Parcul „Micul Cluj”, în preajma skate parcului, va avea loc un master-class de graffiti, iar seara, de la ora 20:00 – cinema în aer liber. 

Pe 27 august, între orele 9:00 și 9:30, la Troița Martirilor Neamului va avea loc un miting cu depunere de flori, dedicat Zilei Independenței. Va urma inaugurarea oficială a expozițiilor producătorilor locali și naționali, ale meșterilor populari și amatorilor de artă manuală. Doritorii de a-și procura produse autohtone, de a admira lucrările și produsele expuse, o pot face pe toată perioada zilei, expozițiile fiind amplasate pe strada Națională (de la Piața Independenței spre strada Vasile Alecsandri). 

Începând cu ora 15:00, pe scena din preajma Pieței Independenței va avea loc un spectacol de zile mari cu participarea colectivelor muzicale locale, după care îi vor delecta pe ungheneni: trupa „The Wox Road”, Vali Boghean Band, Cristofor Aldea-Teodorovici.

La ora 20:00 va avea loc momentul festiv, dedicat aniversării de 560 de ani de la prima mențiune documentară a localității.

Pe 28 august, spectacolul dedicat Zilelor municipiului Ungheni va continua începând cu ora 14:00, când pe scena din preajma Pieței Independenței vor urca Surorile Osoianu, urmate de Maria Iliuț, Pasha Parfeni, Silvia Zagoreanu, colectivele artistice locale, trupa „Gândul Mâței”, Vali Boghean Band, Igor Rusu.  

Pe tot parcursul zilei de 28 august vor fi desfășurate expozițiile cu vânzări ale producătorilor locali și naționali, ale meșterilor populari și amatorilor de artă manuală.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *