La Ungheni va fi creată o rețea de comunicare de criză

Imagine simbol, sursa: portalmanagement.ro

Asociația Presei Independente (API) în parteneriat cu Deutsche Welle Akademie (Germania)  lansează un proiect pilot pentru Republica Moldova, în cadrul căruia va fi creată și consolidată o rețea de comunicare de criză. Rețeaua va fi constituită din profesioniști în diferite domenii care vor învăța cum să gestioneze din punct de vedere al comunicării publice situațiile de criză, prin care trece țara sau localitatea/regiunea, transmite api.md.

Proiectul va fi implementat în municipiul Ungheni, în perioada august 2022-martie 2023, și va viza gestionarea crizei energetice. Din rețeaua de comunicare de criză vor face parte reprezentanți ai autorităților publice locale, activiști civici și jurnaliști din mass-media locale. După constituire, membrii rețelei vor învăța de la experți naționali și internaționali cum să gestioneze în cadrul comunității lor o criză, să elaboreze mesaje corecte și clare, pe care să le promoveze în spațiul public, astfel încât să crească reziliența comunității la crize și să contribuie la reducerea tensiunilor sociale.

Membrii rețelei vor participa la mai multe activități de instruire online și cu prezența fizică, discuții și schimb de experiență cu experți în domeniul comunicării din țară și de peste hotare, activități practice de comunicare publică desfășurate la Ungheni, unde vor putea aplica în practică cunoștințele teoretice. La finalul proiectului, membrii rețelei vor realiza, împreună cu experții și consultanții proiectului, pachete informaționale tematice cu diverse materiale explicative la tema gestionării crizei energetice. Materialele informaționale vor fi distribuite atât în Ungheni, cât și în localitățile megieșe.

Atenție: concurs de selectare a membrilor Rețelei de comunicare de criză Ungheni

API invită reprezentanții instituțiilor mass-media, ai societății civile, activiștii civici și liderii de opinie din municipiul Ungheni să depună dosare de înregistrare în calitate de membri ai Rețelei de comunicare de criză Ungheni.

Candidații trebuie să corespundă următoarelor criterii:

  • integritate profesională și personală, autoritate în domeniul pe care îl reprezintă şi în comunitate;
  • experiență profesională relevantă în domeniul său de activitate;
  • responsabilitate, interes și angajament de participare activă la activitățile proiectului.

Doritorii de a se înregistra în calitate de membri ai Rețelei de comunicare de criză Ungheni sunt rugați să transmită, până pe 31 august 2022 inclusiv, dosarul de înregistrare care va conține: CV-ul actualizat şi o scurtă scrisoare de motivare în formă liberă.

Dosarul de înregistrare va fi transmis la adresa electronică cristina.bobirca@api.md cu mențiunea „Rețea comunicare Ungheni”.

Pentru alte informații, contactați-ne la adresa de email: cristina.bobirca@api.md.

Proiectul este implementat în cadrul programului „Inițiativa privind transparența și libertatea mass-media: rezistența la crize în pandemia globală”, cu sprijinul Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *