Un prim proiect la Grădinița „Delia” din Ungheni, după renovare

Micuții de la Grădinița „Delia” vor avea costume populare noi, astfel că valorificarea și promovarea folclorului în rândul copiilor, părinților și locuitorilor din Ungheni, în mod special din cartierele Ungheni Vale, Ungheni Deal și Dănuțeni va avea un impact mai mare.

Pe 25 iulie, la grădiniță a avut loc lansarea Proiectului „Ungheni – orașul copiilor talentați”, finanțat de Fundația Comunitară Ungheni (FCU) în cadrul Programului de granturi mici – 2022 „Municipiul Ungheni – 560 de ani/ Ediție specială”, care și presupune achiziționarea a câte șase complete de costume populare pentru fetițe și, respectiv, pentru băieței.

„Este un prim pas și un prim proiect pe care-l implementăm aici”, a subliniat directoarea instituției, Ana Cersac, dând asigurări că se va munci la modul cel mai serios pentru a realiza exemplar proiectul, astfel ca să urmeze și altele.

Dionisie Ternovschi, viceprimarul de Ungheni, a salutat implicarea educatorilor și părinților de la grădiniță în dorința de a realiza lucruri frumoase atât pentru instituție, cât și pentru municipiu.

Părinții prezenți la eveniment au dat asigurări, la rândul lor, că vor contribui atât cât vor putea pentru ca, pe parcurs, să fie achiziționat un număr mai mare de costume populare, să valorifice tot ce au mai bun prin cântece, dansuri, pictură, etc.

De notat că bugetul total al proiectului este de 32 mii de lei. Vor pune umărul la realizarea acestuia și autoritățile locale, și cele două grupuri de inițiativă locală din regiune: „Pyretus” și „Delia”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *