Tinerii din Călărași vor avea acces la piața muncii prin proiectul „Joboteca”

Imagine simbol, sursa icom.museum

La Călărași, se va desfăşura programul pilot de pregătire a tinerilor din Republica Moldova pentru piața muncii, numit Joboteca.

Acest proiect se va desfășura în total în 24 de instituții școlare din 5 raioane, precum: Soroca, Nisporeni, Strășeni, Căușeni și Călărași. Perioada de implementare este până în anul 2024.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, în cadrul proiectului „JOBOTECA – program pilot pentru accesul tinerilor din Moldova la piața muncii” vor fi create spații „Joboteca”; vor fi realizate instruiri ale profesorilor care vor face din „Joboteca” un spațiu unde tinerii pot să găsească răspunsuri la întrebările care îi frământă legate de orientarea în carieră, antreprenoriat, își pot dezvolta abilități de viață și de încadrare în câmpul muncii, vor cunoaște ce oportunități de angajare și de dezvoltare a afacerilor sunt în comunitatea lor.

De asemenea, în cadrul proiectului vor fi fortificate competențele ONG-urilor locale pentru a dezvolta și implementa inițiative comunitare cu scopul de a ajuta copiii și tinerii să găsească oportunități de dezvoltare a competențelor de viață, de angajare și stagier

Proiectul, în valoare de peste un milion de euro, este implementat de Fundația Terre des hommes România și Terre des hommes Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, fiind finanțat de Uniunea Europeană.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *