Prețul la benzină scade în continuare. Astfel, mâine va ajunge până la nivelul din luna aprilie

Imagine simbol, sursa: Agora.md

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) urmează în continuare trendul constant de scădere a prețurilor maximale de comercializare cu amănuntul atât la benzina COR 95, cât și motorina standard.

Pentru ziua de mâine, 10.08.2022, ANRE a stabilit următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale:

26,79 lei/litru – pentru benzina COR 95 (- 24 bani);

26,25 lei/litru – pentru motorina standard (- 23 bani).

În rezultatul acestei diminuări, prețurile maximale la carburanți coboară până la nivelul acestora din luna aprilie, cumulând astfel o scădere continuă de 7,11 lei/litru pentru benzina COR 95 și 6,21 lei/litru pentru motorina standard.

Aceste evoluții se datorează micșorării cotațiilor Platts la produsele derivate din petrol de la bursele internaționale.

ANRE asigură consumatorii finali de corectitudinea prețurilor maximale de comercializare a produselor petroliere principale de tip standard și reiterează faptul că mecanismul actual de formare a prețurilor generează prețuri corecte și transparente, care reflectă fidel atât tendințele de creștere a cotațiilor internaționale, cât și cele de scădere.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *