Moldovagaz a deconectat peste 700 de locuințe care au datorii la gaze

Sursa foto: a-tv.md

SA „Moldovagaz” informează consumatorii casnici despre reluarea deconectării de la rețeaua de distribuție a instalațiilor de gaze naturale ale consumatorilor care nu și-au onorat obligațiile pecuniare în termenul indicat în factura de plată, în conformitate cu prevederile pct.104 din Regulamentul privind furnizarea gazelor naturale, aprobat prin Hotărârea ANRE nr.113/2019 din 19.04.2019.

În context, în perioada 01.08.2022-08.08.2022 a fost sistată furnizarea gazelor naturale către 708 locuri de consum pentru neachitarea datoriei în mărime de 4,083 milioane lei, acumulată pentru gazele naturale consumate în perioadele precedente.

Reconectarea instalațiilor de gaze naturale va fi efectuată, în conformitate cu pct.117 din Regulament, după achitarea integrală a plății datorate și a tarifului pentru reconectare. Concomitent, în temeiul pct.96 din Regulament, consumatorul final respectiv va achita plata preventivă pentru consumul gazelor naturale până la 12 luni.

Prin urmare, în scopul neadmiterii majorării soldului datoriei consumatorilor față de SA „Moldovagaz” și evitării deconectării instalațiilor de gaze naturale, solicităm stingerea datoriei acumulate.

Menționăm, că anterior Moldovagaz a anunțat în luna iulie că va începe deconectarea consumatorilor casnici care au datorii începând cu 01 august.

În acest context, consumatorii casnici, pînă la data de 31 iulie 2022, au plătit 98,5% din sumele facturate în anul curent, ceea ce este identic cu aceeași perioadă a anului 2021. În cazul consumatorilor non-casnici (persoanele juridice), ponderea transferurilor a fost de 99,7%, cu o creștere de 0,5 puncte procentuale. Întreprinderile din sectorul energetic și termic din țară au achitat facturile în proporție de 99,9%, ceea ce este cu 0,2 puncte procentuale mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *