IGSU va procura 19 autospeciale de intervenție. Ungheniul se află printre beneficiari

©Expresul

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) va achiziționa 19 autospeciale de intervenție. Acestea vor fi achiziționate în cadrul proiectului privind îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor între Guvernul Republicii Moldova și Agenția Japoneză de Cooperare Internațională JICA.

Potrivit IGSU, cele 19 autospeciale de intervenție vor fi pentru subdiviziuni din municipiile Chișinău, Bălți, Cahul, Ungheni și Orhei. Iar, din totalul de tehnică achiziționată 10 vor fi autoscări și 9 autospeciale.

În cadrul acestui proiect,pe 11 august, IGSU împreună cu pompierii și inginerii japonezi au avut o ședință online, unde au discutat despre perfecționarea specialiștilor în domeniul managementului stingerii incendiilor, tactici de lichidare a focarelor, dar și eventuale cursuri de instruire a pompierilor moldoveni privind utilizarea și mânuirea autospecialelor noi, care urmează să fie procurate în cadrul programului.

Ședința on -line face parte din grupul de activități desfășurat în cadrul proiectului în perioada 01 -12 august 2022. În acest interval de timp reprezentantul Companiei de consultanță angajate de JICA gestionează mai multe activități legate de proiect. Mai mult, în cadrul întrunirilor reprezentanții discută conținutul contractului, procedurile privind primirea plăților bancare, a proiectelor documentare pentru pregătirea către licitația autospecialelor, dar și modalității de formare a pompierilor moldoveni, se arată în comunicat.

Activitățile sunt desfășurate ca urmare a semnării la data de 24 iunie 2022 de către Ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco a Acordului de Grant pentru Proiectul privind îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor între Guvernul Republicii Moldova și Agenția Japoneză de Cooperare Internațională.

Valoarea contractului de grant oferit de JICA este de aproape 240 milioane lei.

Sursa: dse.md

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *