Ceartă pentru funcția de director al Colegiului Agroindustrial din Ungheni

Sursa foto: albasat.md

Cei doi candidați la funcția de director al Colegiului Agroindustrial din Ungheni nu pot împărți fotoliul. Și asta după ce, în luna iunie s-a desfășurat concursul pentru această funcție în care actualul director, Ion Oboroc, a obținut un punctaj mai mare decât contracandidatul său, Vitalie Sîrbu. Iar noul ministru al Agriculturii, Vladimir Bolea, l-a numit director interimar anume pe Vitalie Sîrbu, anulând rezultatele concursului, spune TVR.

Ion Oboroc, fostul șef al instituției a acumulat 7.9 puncte iar contracandidatul său, Vitalie Sîrbu a acumulat doar 5.6 puncte. Acesta din urmă fiind profesor de istorie în cadrul colegiului, a contestat rezultatele.

„Am fost chemat la un fel de audieri. În baza unor contestaţii care nu aveau relevanță. După aceasta am fost informat că din data de 20 nu mai sunt director. Expiră mandatul. Apoi am aflat din alte surse că trebuie să vina cineva de la minister car îi va oferi interimatul domnului Vitalie Sârbu”, povestește Ion Oboroc.

La rândul său Vitalie Sîrbu susţine că a fost anunţat despre anularea rezultatelor concursului, de asemenea spune că a acceptat propunerea Ministerului Agriculturii de a asigura interimatul funcţiei de director al colegiului. „Nu-i bătut în cuie că eu sunt director. Deci o să fie un nou concurs. Eu îs doar pe jumătate de an. După jumătate de an se va organiza un nou concurs, poate şi mai devreme”, spune și Vitalie Sîrbu, subliniind că e posibil să aplice din nou pentru funcția de director a Colegiului.

Sergiu Gherciu, Secretarul de Stat de la Ministerul Agriculturi a menționat că motivul numirii în funcție de director interimar a lui Vitalie Sîrbu, a fost din cauza că s-a depistat că o probă din cadrul concursului a fost viciată de anumiți membri ai comisiei de selectare. De asemenea, Gherciu nu exclude că un nou concurs ar putea avea loc în septembrie, cu o nouă componență a comisiei, iar decizia de a-l numi pe Vitalie Sîrbu în funcţia de director interimar a fost luată după consultările cu profesorii Colegiului.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *