Agoniseala de-o viață a soților Dobrea din Cetireni, s-a dus pe apa sâmbetei într-o clipită

După ani de muncă și agoniseală, familia Dobrea din Cetireni a rămas fără un acoperiș deasupra capului. Butelia de gaz, pe care o țineau în casă a explodat după ce stăpânul casei a vrut să o conecteze la aragaz, astfel agoniseala lor de-o viață s-a făcut scrum în mai puțin de-o oră. Nu au putut salva niciun bun. Doar păreții au mai rămas intacți. „Numai cât am reușit să aducem la final reconstrucția casei. Chiar și mobilă nouă am cumpărat. Acum nu ne-a mai rămas nimic”, povestește stăpâna casei, Aurelia Dobrea.

În urma deflagrației nu a avut nimeni de suferit. Au reușit să se salveze cu toții cei care erau în casă: fiica, ginerele, nepoțica, mama bătrână și soții Dobrea. „Din mers am luat două perne și o plapumă. Mai mult nimic nu am putut salva. Nici măcar actele mamei. Am avut noroc că ale noastre nu erau acasă”, mai spune femeia.

Lucrările de reaparație deja au început. Localnicii au sărit imediat în ajutor, cu ce au putut: și bani, și muncă, și alimente, și haine. Chiar și adminitrația publică locală le-a oferit un loc de trai pentru toată perioadă cât își vor reconstrui casa. „Din fondul de rezervă le-am alocat 15 mii lei și am pregătit și actele pentru Comisia Situații Excepționale raionale pentru ale aloca o anumită sumă de bani”, spune Ana Dicusar, primara localității.

Cu un ajutor material a venit și Crucea Roșie din Ungheni. Astfel, recent, Elena Gavrișov, șefa filialei Ungheni a mers în vizită la soții Dobrea cu perne, plapume, lenjerie pentru pat, produse alimentar, ustensile pentru bucătătrie. Potrivit ei, ajutorul umanitar a fost donat de către Crucea Roșie din Moldova cu suportul financiar al Crucii Roșii din Luxemburg. ”Tare sperăm că macar o încăpere să reușim să reparăm până în iarnă, ca să ne mutăm toți trei: eu, soțul și mama”, a mai spus femeia, mulțumind totodată tuturor celor care i-au ajutat și continuă să o facă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *