A fost sfințită piatra de temelie a noii biserici care se construiește în orașul Cornești

În orașul Cornești au început lucrările asupra unei noi biserici. Iar la sfârșit de iulie, a fost sfințită piatra de temelie a bisericii cu hramurile „Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare” și „Sfântul Ierarh Nicolae”, de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, scrie ziarullumina.ro.

Mitropolitul a binecuvântat lucrările de construcție, iar în cuvântul de învățătură a vorbit despre necesitatea și importanța construirii unei biserici: „Dacă pe timpul Uniunii Sovietice atee bisericile erau dărâmate, închise, transformate în grajduri sau depozite, acum, noi, cei de astăzi, avem responsabilitatea să construim altele noi pentru întărirea credinței și pentru ca poporul binecredincios să nu mai fie lipsit de Sfintele Taine și ierurgii și să se împărtășească cu Trupul și Sângele lui Hristos.

La slujba de sfințire au participat părintele protoiereu mitrofor Vasile Alcaz, protopop de Ungheni, părintele arhimandrit Damaschin Cimbir, starețul Mănăstirii „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, Cornești, părintele protoiereu mitrofor Vladimir Childescu, secretar al Protopopiatului Ungheni și parohul noii biserici, părintele Nicolae Tverdostup și alți clerici, dar și autoritățile publice locale.

De asemenea, ctitorul principal al noului sfânt lăcaș, Viorel Godea, a fost prezent și și-a arătat susținerea necondiționată față de părintele paroh și față de comunitatea religioasă în lucrarea sfântă care urmează a fi săvârșită.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *