19 cetățenii ucraineni au fost angajați în câmpul muncii la Ungheni

Sursa foto: anofm.md

Conform datelor disponibile la 5 august, Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM) a primit notificări de la agenții economici despre angajarea în câmpul muncii a 19 cetățeni ucraineni la Ungheni.

În total, în Republica Moldova au fost angajați 697 cetățeni din Ucraina, dintre care 541 femei și 156 bărbați. Iar cei mai mulți cetățeni ucraineni înregistrați în evidențele ANOFM sunt angajați în: Chișinău  – 517, Bălți – 23, Ungheni – 19 și Cahul – 17, etc, scrie radiochisinau.md.

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii, meserii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.

140 angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă cetățeni ucraineni, declarând 2197 locuri de muncă vacante disponibile pentru aceste persoane.

370 cetățeni ucraineni s-au înregistrat în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

Precizăm că, ANOFM oferă cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențe următoarele servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante; date de contact ale angajatorilor; ghidare și suport la angajare.

Angajatorii, care au angajat cetățeni din Ucraina, au obligația de a notifica Agenția Națională a Ocupării Forței de Muncă.

Notificarea despre angajarea cetățenilor ucraineni se va realiza prin prezentarea de către angajatori a următorului set de documente: copia actului de identitate a cetățeanului ucrainean; copia contractului de muncă, întocmit conform legislației aplicabile pentru cetățenii Republicii Moldova; informația privind codul numeric personal (IDNP) atribuit cetățeanului ucrainean la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova și/sau la solicitare de către centrele multifuncționale ale Agenției Servicii Publice.

 

 

 

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *