Zona de frontieră a râului Prut va fi supravegheată de drone

Imagine simbol, sursa: lerato.ro

Ieri, 14 iulie, a avut loc o întrunire a structurilor moldo-române specializate în supraveghere și control al frontierei.

În cadrul acestei reuniunii, părțile au evaluat situația la frontieră, mai ales activitățile comune în gestionarea crizei refugiaților generată de războiul din Ucraina, precum și nivelul înalt de interacțiune la combaterea infracționalității transfrontaliere.

Reprezentanții Poliției de Frontieră a Republicii Moldova au pus accentul pe importanța aparatelor de zbor fără pilot care vor ajuta la controlul frontierei de stat. De asemenea au menționat că instituția este într-un proces de dezvoltare a componentei de supraveghere aeriană și pentru perioada următoare este prevăzută dotarea subdiviziunilor cu aparate de zbor fără pilot.

Astfel, partea română a subliniat faptul că utilizarea sistemelor de zbor facilitează modalitatea de supraveghere pe cale aeriană a zonelor greu accesibile, ceea ce conferă un grad sporit de detectare și identificare în timp util a acestora, precum și capacitatea de reacție a echipelor de intervenție.

Sursa: border.gov.md

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *