Unghenenii au participat la un festival folcloric din România

Sursa foto: Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă

În perioada 25-26 iunie, tinerele talente din municipiul și raionul Ungheni au participat la Festivalul folcloric „Mugurelul” din municipiul Dorohoi, județul Botoșani.

Festivalul a avut loc în cadrul proiectului „Cooperare pentru promovarea activităților culturale tradiționale în zona transfrontalieră” finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, implementat de Asociația Obștească „Mugurelul” din municipiul Dorohoi în parteneriat cu Asociația Obștească „Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă” din municipiul Ungheni.

Potrivit organizatorilor, festivalul a avut ca scop să atragă și să promoveze tinerele talente în cadrul unui eveniment de interpretare folclorică, să identifice și să valorifice creațiile folclorice autentice.

Astfel pe scena Parcului „Brazi” din municipiul Dorohoi, alături de Orchestra „Mugurelul” de la Clubul Copiilor Dorohoi și artiști din alte județe ale României, au evoluat 20 de copii și tineri din Ungheni care au fost selectați în proiect, membri ai ansamblurilor instrumentale, vocale și de dans, colective artistice ale rețelei extinse a proiectului: soliști instrumentiști și vocalișți din ansamblurile „Prutenii” de la Școala de Muzică din Ungheni, „Floare de Dor” de la Centrul Raional de Creație al Copiilor și „Măriuțele” de la Centrul Cultural Multifuncțional „Regina Maria”, ansamblul de dans Drăgaica de la Casa Raională de Cultură Pîrlița.

„Tinerele talente au adus în atenția publicului larg piese folclorice muzicale și dansuri populare caracteristice regiunii Ungheni. Prestația artiștilor din Ungheni a fost apreciată de publicul larg cu multe aplauze iar de organizatori, cu diplome și trofeul festivalului”, mai menționează organizatorii.

La parada portului popular organizată în cadrul festivalului, toți participanții au avut posibilitatea să prezinte vestimentații și momente artistice specifice regiunilor din care au venit.

Menționăm că un festival folcloric transfrontalier similar se va desfășura în perioada 10 – 11 iulie 2022 în municipiul Ungheni unde vor fi invitați să participe copii și tineri din municipiul Dorohoi, județul Botoșani, România, care au fost selectați în cadrul proiectului „Cooperare pentru promovarea activităților culturale tradiționale în zona transfrontalieră”.

 

Sursa:Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *