Pentru securitatea în traficul pietonal, în municipiul Ungheni au fost instalate sute de limitatoare de viteză

În anul curent, au fost instalate deja 210 limitatoare de viteză, preponderent în curțile blocurilor de locuit din sectorul Tineretului, pentru siguranța pietonilor, a locatarilor din blocurile multietajate, informează primăria Ungheni. Anul trecut au fost instalate alte 30 de limitatoare de viteză, majoritatea – în curțile blocurilor din zona de centru al municipiului Ungheni.

Va urma și etapa a treia, când vor fi instalate limitatoare de viteză în curțile în care încă nu au fost instalate. La momentul de față, se lucrează asupra identificării locurilor unde sunt necesare aceste instalații.

Până în prezent, prioritate a fost dată curților cu drumuri adiacente și de acces cel mai des circulate sau cele mai periculoase, accesul fiind din două părți. S-a luat în calcul și lungimea drumurilor respective, pe cele mai lungi existând posibilitatea ca unii conducători auto să dezvolte o viteză mai mare, care ar putea crea situații de accidente rutiere.

Adminitrația publică locală reamintește conducătorilor auto: conform Regulamentului circulației rutiere, pe drumurile adiacente și de acces în curțile blocurilor de locuit prioritate au pietonii.

În paralel cu limitatoarele de viteză sunt instalate și indicatoare rutiere. Deja au fost instalate 180 de indicatoare, urmând să mai fie instalate peste 120.

De notat că aceste lucrări sunt finanțate din bugetul Primăriei municipiului Ungheni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *