Maxim Rusnac: antreprenorul pasionat de lemn își dezvoltă propria afacere în localitatea de baștină

Sursa foto: fb.com/maksim.rusnak

Maxim Rusnac este un antreprenor pasionat de lemn din satul Floreni.

Cu doi ani în urmă a revenit acasă, după 19 ani petrecuți peste hotare, unde a muncit în domeniul restaurării obiectelor vechi din ceramică și lemn. Iar în 2022 a pus bazele unei afaceri care este specializată în restaurarea și producerea lucrărilor din lemn.

Maxim realizează din lemn: icoane, miniaturi de troițe, mese, butoaie, porți, trofee personalizate, tacuri de biliard, suvenire.

A deprins meseria de tâmplar în copilărie, la început fiind un hobby, iar ulterior a devenit o profesie.  Antreprenorul este mândru că dezvoltă o afacere în localitatea sa de baștină.

Cu suportul programului „EU4Moldova:Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF, Maxim Rusnac a beneficiat de un grant în valoare de 25 de mii de euro.

Atelierul lui Maxim Rusnac a fost dotat cu strunguri și echipamente pentru șlefuirea lemnului.

În continuare antreprenorul intenționează să organizeze cursuri interactive și evenimente tematice pentru tineri și copii, ca să-i motiveze să activeze în domeniul meșteșugăritului.

De asemenea, acesta dorește ca pe viitor să-și extindă afacerea, să aibă mai mulți angajați și să-și optimizeze producția.

Sursa: UNDP Moldova 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *