Judecătoria Ungheni va testa sistemul e-Dosar judiciar. Vedeți ce presupune acesta

Timp de 8 luni, în cadrul Judecătoriei Ungheni și Curții de Apel Chișinău va fi testat sistemul informatic e-Dosar judiciar. În acest sens, recent a fost semnat un acord de către președinții celor două instanțe, acordul prevede colaborarea prin implementarea noului sistem. Parte semnatară a acordului este și Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești, scrie bizlaw.md.

Potrivit oficialilor, acordul semnat reprezintă un prim pas spre implementarea în viitor a soluției informatice e-Dosar judiciare, care are scopul să simplifice și să eficientizeze lucrările de secretariat și va permite justițiabililor, să aibă acces la toate materialele integrate în dosarul electronic.

Președintele interimar al Curții de Apel Chișinău, Anatolie Minciuna spune în context că implementarea soluției informatice e-Dosar va permite asigurarea funcționalității extinse a Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor, inclusiv prin formarea și administrarea dosarului electronic cu accesul părților la dosar, coordonarea electronică a agendei ședințelor de judecată de către participanții la proces și distribuirea materialelor de pe dosar în formă electronică, introducerea mecanismului de citare a părților și comunicare a actelor de procedură în mod electronic.

Autoritățile sunt convinse că implementarea soluției informatice e-Dosar va contribui la eficientizarea actului de justiție, la sporirea credibilității justițiabililor în instanțele de judecată, precum și la consolidarea garanțiilor prevăzute la art. 6 CEDO.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *