De la 1 august, Moldovagaz va deconecta consumatorii casnici care au datorii

Sursa foto: a-tv.md

Moldovagaz informează că începând cu 1 august 2022, va deconecta consumatorii casnici care au datorii.

Conform datelor prezentate de Moldovagaz datoriile pentru gaze naturale în perioada ianuarie – iunie 2022 constituie 162,5 milioane lei.

Astfel, pentru perioada ianuarie – mai 2022, datoria consumatorilor casnici este de 49,6 milioane de lei iar cea a consumatorilor noncasnici constituie 9,6 milioane de lei.

Iar, pentru consumul de gaze naturale furnizate în luna iunie datoria consumatorilor casnici constituie 76.6 milioane de lei, iar a celor noncasnici reprezintă 26.7 milioane de lei.

Circa 4 036 consumatori casnici înregistrează datorii pentru gazele naturale, ce depășesc suma de 5 000 lei, soldul total al datoriei acestora constituind 46,1 mil. lei, sau 36,6% din datoria totală a consumatorilor casnici.

În acest context Moldovagaz va anula începând cu 31.07.2022 interdicția de deconectare a locurilor de consum ale consumatorilor casnici care au datorii. Și începând cu 1 august va începe deconectarea tuturor datornicilor casnici.

Astfel, întru evitarea sistării furnizării gazelor naturale, SA „Moldovagaz” solicită consumatorilor finali să stingă datoriile pentru gazele naturale consumate, în cel mai scurt timp.

Menționăm că anterior Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat proiectul de hotărâre privind noul tarif la gazele naturale. Astfel consumatorii casnici vor achita începând cu 01.08.2022 un tarif de 22 de lei 26 de bani, cu TVA inclus.

Editor: Gabriela Boxan


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *