O nouă ediție a sărbătorii „Hramul căruțașilor” se va desfășura la Bravicea

La Bravicea se va desfășura cea de a cincea ediție a sărbătorii – La Hramul Căruțașilor. Acesta va avea loc la data de 7 august, cu începere de la ora 12.00 pe stadionul din localitate.

Autoritățile publice locale, care sunt și organizatorii acestei sărbători, promit o zi plină de evenimente, cu distracție, joacă și relaxare.
Evenimentul va începe cu spectacolul „Fă rai din ceea ce au lăsat străbunii”, după care unuele cupluri familiale vor fi sărbătorite, va evolua fanfara și colectivele artistice, vor fi organizate expoziții tematice. Desigur că vo fi organizate și concursurile tradiționale „Cea mai îngrijită căruță”  și „Cel mai îngrijit cal”.

Evenimentul va culmina cu un joc.

NOTĂ: 

„La Hramul Căruțașilor” este un Proiect al Primăriei Bravicea, inițiat încă în anul 2017 în parteneriat cu instituții publice, sponsori, membri ai comunității. Acesta are scopul de a promova și dezvolta atitudinea de respect și grijă față de cai și căruțe prin încurajarea creșterii și îngrijirii cailor în mediul rural, promovarea îndeletnicirii de căruțaș, reîntoarcerea la izvoarele meșteșugurilor strămoșești.

Primăria Bravicea este deținătoarea Diplomei de gradul III pentru implementarea practicii „La Hramul căruțașilor” – tradiții locale și meșteșugiri strămoșești, secțiunea „Patrimoniu cultural și tradiții autentice Acasă” în cadrul Programului Bunelor Practici ale APL 2017–2018.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *