Veste bună pentru copii și adolescenți. După doi ani, taberele de vară se vor redeschide

Undă verde pentru redeschiderea teberelor de odihnă pentru copii. După doi ani de inactivitate din cauza pandemiei de Covid-19, iată că au rămas zile numărate până când tabăra de vară „Codreanca” din orașul Cornești își va redeschide porțile pentru copii și adolescenți.

Potrivit Iuliei Pancu, șefa Direcției Educație, în cei doi ani de pandemie, timp în care tabăra nu a funcționat, au fost îndeplinite doar lucrări de întreținere a acesteia.

În prezent, șefa Direcției Educație a precizat că au fost întreprinse un șir de acțiuni pentru a fi create condițiile optime pentru copiii care vor veni să se odihnească în această tabără. Mai exact, au fost efectuate proceduri privind dezinfecția, dezinsecția și deparazitarea încăperilor.

Porțile taberei de odihnă „Codreanca” vor fi deschise la mijlocul acestei luni, mai exact pe data de 18 iunie. În acest an, în tabăra „Codreanca” se vor odihni câte 100 de copii, în cinci schimburi, cu vârsta cuprinsă între 7 – 16 ani. Deci, înt total, în sezonul estival 2022 se vor odihni 500 copii.

NOTĂ: Costul biletului pentru acest an, comparativ cu 2019 a crescut simțitor cu aproximativ 47%. În 2019, prețul biletului era de 2017 lei, dintre care părinții achitau doar 20% din costul biletului. În ceea ce privește anul 2022, costul unui bilet este de 3100 de lei, însă părinții vor achita doar 15% din costul acestuia.

De asemenea, anumite categorii de copiii, printre care și refugiați, vor beneficia de odihnă gratuită. Pentru aceste categorii, sunt alocate 150 de bilete.

Potrivit Iuliei Pancu, din bugetul raional, pentru odihna de vară a copiilor și adolescenților sunt planificate 2 milioane 757 mii 800 lei.

La ora actuală, în raionul Ungheni activează doar o singură tabără cu sejur de zi – în satul Gherman, pentru o perioadă de 10 zile. Tabără cu sejur de zi și-a început activitatea la 6 iunie.

„La această etapă, avem doar o singură tabără de zi, însă acest număr poate să se schimbe, dacă vor veni solicitări pe parcurs. Respectiv, toate taberele care vor funcționa în raionul Ungheni, vor prezenta Direcției Educației și comisiei raionale pentru aprobare planul educațional pentru fiecare zi, din cele zece. În momentul de față, avem doar planul educațional al gimnaziului Gherman”, a menționat Iulia Pancu.

De subliniat că tabăra „Romanița” de la Oricova, Călărași și-a deschis ușile pe 6 iunie. Aici vor fi organizate 7 schimburi, cu o durată de 10 zile fiecare.

Organizarea eficientă a odihnei, recreerii şi întremării copiilor și adolescenților în timpul liber şi în perioada vacanţelor, contribuie semnificativ la asigurarea protecţiei eficiente a drepturilor copilului, îmbunătățește starea de sănătate a acestora, diminuează numărul de infracţiuni săvârşite, precum şi intensifică activităţile de prevenire a infracţiunilor sexuale, a violenţei, abuzului, neglijării şi exploatării copilului în diverse medii sociale şi economice, spun specialiștii.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *