Pe timp de caniculă sunt restricționate transporturile de animale vii

Imagine simbol, sursa: trans.info

Sunt restricționate transporturile naționale și internaționale de animale vii, pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Această decizie a fost luată, de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), în contextul instituirii Codului Galben de caniculă, pe întreg teritoriul țării, transmite moldpres.md

Potrivit ANSA, transportul național al animalelor se va permite doar în intervalul orelor 21.00-08.00, cu condiția alocării de spațiu suplimentar de cel puțin 20% pentru fiecare animal transportat.

Astfel, îngrijitorii de animale sunt atenționați că trebuie să ia măsuri de protecție a vietăților, oferindu-le o furajare și adăpare corespunzătoare. Aceștia trebuie să verifice starea animalelor la intervale regulate şi trebuie să întreprindă măsuri corespunzătoare situației, astfel încât să nu supună animalele riscurilor.

Specialiștii ANSA atenționează că cel mai eficient adăpost contra perioadelor de căldură extremă trebuie să protejeze de razele directe ale soarelui şi să permită vântului să răcorească animalele. În cazul în care nu se oferă suficient spaţiu pentru acestea, există riscul de sufocare prin aglomerare în adăpost. Este important ca fiecare animal să aibă suficient spaţiu pentru a se întinde simultan, din moment ce acest lucru ajută la răcirea organismului. Uneori poate fi necesară separarea animalelor în grupuri mai mici, din moment ce tendința de grup poate determina ca animalele să se grupeze în jurul unei singure surse de apă sau furajare.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *