Asociația Presei Independente a lansat un concurs pentru elevi și eleve

Asociația Presei Independente (API) a lansat concursul național „Avem drepturi, dar cum le apărăm?”. Acesta este destinat tuturor elevilor din clasele a VII-a – a XII-a care vor transmite texte, imagini și clipuri video de promovare a drepturilor omului și a unei justiții corecte și accesibile în mod egal pentru toți cetățenii.

Concursul se desfășoară în perioada 1 iunie – 15 iulie 2022 și are trei categorii:

  • texte (eseuri, poezii);
  • imagini (fotografii, desene, caricaturi);
  • clipuri (inclusiv filme video scurte de până la 2 minute și/sau animații)

Un participant poate aplica cu câte o singură lucrare la fiecare din categoriile concursului.La concurs sunt acceptate lucrări creative care explică de ce este important ca în țara noastră să fie respectate drepturile omului, să existe o justiție corectă la care să aibă acces egal toți cetățenii, inclusiv cei din grupurile vulnerabile și minoritare, ce ar trebui să facă autoritățile și fiecare dintre noi pentru a apăra drepturile omului și a restabili încrederea oamenilor în justiție.

Pentru participare la concurs, elevii e vor transmite lucrările pe adresele electronice: api@api.md și ion.mazur@api.md cu mențiunea în titlul mesajului „Concurs drepturile omului și justiție”.

Lucrarea va fi însoțită de o notă informativă cu următoarele informații obligatorii: titlul/denumirea lucrării și o scurtă descriere a semnificației/mesajului; prenumele și numele autorului/autoarei; localitatea, instituția de învățământ, clasa/grupa; un număr de telefon și o adresă electronică de contact.

Data-limită de prezentare a dosarelor: 15 iulie 2022, ora 18.00.

Membrii juriului vor aprecia lucrările după următoarele criterii: corespunderea tematicii anunțate; expresivitatea și originalitatea lucrării; expunerea logică a mesajului; etica prezentării și respectarea drepturilor de autor.

În perioada 20 iulie–14 august 2022 lucrările acceptate la concurs vor fi afișate pe o pagină web specială www.concurs.api.md, iar vizitatorii paginii vor putea vota pentru lucrarea/lucrările preferate.

Totalizarea rezultatelor concursului și premierea câștigătorilor va avea loc în luna august 2022.

Autorii celor mai bune două lucrări de la fiecare categorie a concursului, dar și favoritul publicului la fiecare categorie, vor fi premiați cu cadouri de preț.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *