Andreea Bujor, unica absolventă din raionul Ungheni cu nota 10 pe linia la examenele de BAC

Andreea Bujor, absolventă a Liceului „Vasile Alecsandri” din Ungheni este unica din raionul Ungheni care a obținut o performanță de invidiat: 10 pe linie la examenele de bacalaureat.

Într-un interviu acordat pentru Expresul, tânăra spune că notele obținute reflectă efortul pe care l-a depus de-a lungul anilor alături de profesorii pe care i-a avut.

Întrebată dacă se aștepta la un astfel de rezultat, Andreea spune că da, s-a așteptat, deoarece a muncit mult pe parcursul anilor de școala.

Și odată ce pe parcursul anilor a învățat mult ca să obțină la final rezultate  frumoase la final, ea spune că nu a avut emoții la examene.

„Primul examen a fost cel mai emoționant, deoarece nu eram familiarizată cu procesul de examinare. Iar următorul examen a trecut ușor, cunoșteam deja pașii și nici nu am observant când au trecut cele 3 ore”, își amintește Andreea.

Andreea Bujor a susținut doar două examene: la matematică și limba română. La chimie și limba franceză a obținut nota 10 din oficiu. „Încă din clasa a 11-a, am obținut certificatul DALF C1 la limba franceză, care m-a scutit de examenul de BAC. Pe parcursul anilor, am studiat intensiv chimia, astfel încât am obținut locul III la Olimpiada Republicană și nota “10” din oficiu. Pentru celelalte 2 obiecte, am studiat sistematic în timpul liceului. Faptul ca am fost eliberata de 2 dintre cele 4 examene a fost un mare avantaj. Această performanță nu ar fi fost posibilă fără susținerea profesorilor mei, cărora le sunt recunoscătoare”, a mai spus Andreea.

Andreea Bujor spune că urmează să studieze ingineria la Lyon, în Franța. Deja este admisă. Iar peste ani, când va absolvi facultatea, nu știe dacă va reveni acasă, sau nu „deoarece nu pot ști ce oportunități vor apărea în cale sau cum vor evolua lucrurile”, vorba ei.

La final, tânăra absolventă vine și cu un mesaj pentru viitorii absolvenți: „Fiți curioși și deschiși spre a încerca lucruri noi și a ieși din zona de confort, deoacere astfel, veți reuși să vă descoperiți pe voi înșivă și lumea ce vă înconjoară”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *