60 de copii din Călărași au învățat despre misiunile de salvare și căutare cu câini

Sursa foto: dse.md

Luni, pe 13 iunie, 60 de copii dintr-o tabără pentru copii din apropierea raionului Călărași, au avut ocazia să învețe mai multe despre misiunile de salvare și căutare cu câini de serviciu.

Doi instructori din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență(IGSU) au demonstrat micuților lecții practice la capitolul metodelor de căutare a copiilor în situații dificile. Într-o pădure din preajma taberei a fost simulat un caz în care un minor s-a rătăcit, iar doi câini, de rasă ciobănesc belgian și labrador retriver au avut misiunea să caute copilul, relatează dse.md

Prin aceste acțiuni, salvatorii le-au demonstrat copiilor abilitățile patrupezilor, dar totodată i-au făcut pe micuți să se atașeze de animale și să perceapă riscurile provocate de neatenția și aflarea în locuri nesigure  pentru ei, se arată într-un comunicat emis astăzi de IGSU.

Copiii s-au aflat în compania câinilor mai multe ore și au învățat cum pot ajuta serviciile de urgență în astfel de situații, dar cel mai important ce nu trebuie să facă pentru a nu se pomeni într-un caz similar.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență are în dotare 14 câini dislocați în 6 subdiviziuni teritoriale care întreprind misiuni de recuperare a persoanelor de sub dărâmături, căutare a oamenilor din zone forestiere și muntoase, dar și de căutare a persoanelor date dispărute.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *