Totalizările proiectului „Inspiră Ungheniul prin Artă” au fost făcute

30 de picturi pe pânză ce reflectă locurile turistice din municipiu, 12 farfurii decorative și tot atâtea căsuțe tradiționale moldovenești, sculptate în lut  – sunt realizările elevilor Școlii de arte plastice „Raisa Cojocaru” din Ungheni, în urma derulării proiectului „Inspiră Ungheniul prin artă”.

Acest proiect a fost finanțat de către Fundația Comunitară Ungheni, prin Programul de granturi mici 2021 „Cetățeni activi Comunități durabile, ediția XXII”.

Astfel, de Ziua Mondială a Artei, sărbătorită în luna aprilie, în sala Palatului de Cultură a fost o după amiază încărcată de emoții pozitive, voie bună și multe premii acordate discipolilor Școlii de Arte Plastice „Raisa Cojocaru”.

Cristina Dragomir, coordonatoarea proiectului a vorbit celor prezenți la eveniment despre succesele, dar și realizările care au fost făcute în cadrul acestui proiect. Conform Cristinei Dragomir, în urma acestui proiect, elevii au beneficiat de 20 de șevalete, panou expozițional, rame, materiale de o calitate superioară și, desigur, noi abilități în crearea lucrărilor.

Totodată, a ținut să menționeze că unele lucrări realizate de către elevi în cadrul acestui proiect au ajuns la Sergiu Prodan, ministrul Culturii din R. Moldova, dar au trecut peste ocean, tocmai în Statele Unite ale Americii, ajungând la Pamela Spralten, ambasadoarea SUA în Uzbekistan și Kârgâzstan.

La evenimentul de încheiere a proiectului s-au adunat elevii școlii de arte, profesorii, dar și părinții care au venit să fie aproape de participanții la proiect. Ropote de aplauze au răsunat pentru toți participanții la activitățile proiectului, atunci când le-au fost înmânate mențiunile și diplomele cu locurile premiante. „Lucrările pe care le-ați realizat sunt extraordinare. Se vede că ați depus multă pasiune, dăruire și suflet”, a specificat Aliona Leșanu, directoarea Centrului Multifuncțional „Regina Maria”, cea care a moderat evenimentul de încheiere și totalizare a proiectului.

Deonisie Ternovschi, viceprimarul municipiului Ungheni, prezent la eveniment, a ținut să felicite elevii școlii de arte, dar și profesorii care s-au implicat în realizarea proiectului. „Ceea ce văd eu astăzi este cu adevărat o explozie de talente, iar Ungheniul nostru are un viitor, în ceea ce privește arta și cultura și asta mă face să mă simt foarte mândru de voi”, a menționat viceprimarul.

La final, Aliona Leșanu a oferit publicului adunat la eveniment, interpretând piese din propriul repertoriu. Au destins atmosfera și ansamblul vocal al Palatului de Cultură, ansamblul vocal ,,Mariuțele” de la Centrul Multifuncțional ,,Regina Maria”, dar și ansamblul de instrumentiști al Școlii de Muzică.

Tatiana Tesliuc

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *