Start campaniei de combatere a transportului ilegal de pasageri și mărfuri

Sursa foto: midr.gov.md

Pe parcusul a 2 luni (mai și iunie), va avea loc campania națională de combatere a transportului ilegal de pasageri și mărfuri în traficul național și internațional.

În acest context, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, împreună cu Agenția Națională Transport Auto (ANTA), Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF), Serviciul Vamal (SV), Inspectoratul General al Poliției (IGP) și Serviciul Fiscal de Stat (SFS), va desfășura mai multe acțiuni de informare, dar și de verificare a transportatorilor care încalcă legislația și efectuează transportul ilegal de pasageri și mărfuri în traficul național și internațional.

Potrivit midr.gov.md, în cadrul campaniei se vor desfășura o serie de acțiuni care au drept obiectiv informarea societății despre riscurile, sancțiunile și consecințele suportate în urma practicării activităților de transport ilicit.

De asemenea pentru combaterea efectivă și descurajarea practicării activităților ilegale în domeniul transportului rutier, ANTA, IGPF, IGP, SV, SPS, pe parcursul Campaniei, vor întreprinde măsuri de control în toată țara și vor fi sancționați operatorii de transport care practică regulat transport ilicit de persoane și mărfuri.

În acest sens sunt atenționați toți operatorii de transport rutier și persoanele fizice, care practică sau intenționează să presteze servicii ilegale de transport rutier de persoane și mărfuri, să respecte legea pentru evitarea sancțiunilor și constrângerilor legale.

În anul 2021 au fost depistați peste 5156 conducători auto și operatori rutieri, care au transportat ilicit persoane și mărfuri. Prin această campanie, va fi promovată siguranța pasagerilor și calitatea transportului de pasageri și de mărfuri, precum și operatorii de transport care își desfășoară onest activitatea.

Această campanie se înscrie în cadrul Programului Transport Modern și prevede standarde mai înalte pentru serviciile de transport rutier de pasageri, pintr-un un șir de acțiuni precum: înnoirea parcurilor auto, digitalizarea și fiscalizarea domeniului transportului, modificarea Codului transportului rutier, modificarea metodologiei de calcul a tarifelor pentru pasageri și serviciile de autogară, dezvoltarea unui program național pentru optimizarea rutelor.

 

 

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *