Serviciile primăriei municipiului Ungheni vor fi îmbunătățite. Au început lucrările asupra Ghișeului Unic

Așa va arăta Ghișeu Unic

La momentul de față, în holul Primăriei municipiului Ungheni au început lucrările de creare și amenajare a Ghișeului Unic, care va contribui esențial la eficientizarea serviciilor oferite cetățenilor. Per total, va fi renovat un spațiu de circa 300 de metri pătrați, astfel ca cei ce vin la primărie să-și rezolve anumite probleme să se simtă aici confortabil.

Astfel, cetățenii nu vor mai trebui să bată din ușă în ușă, pentru a afla răspuns la întrebările pe care le au sau soluții la problemele cu care se confruntă. La dispoziția lor vor fi, în Ghișeul Unic, specialiști instruiți, care vor presta toate serviciile, începând cu primirea și înregistrarea cererilor și petițiilor, eliberarea diverselor certificate, a autorizațiilor de construcții și terminând cu consultații și asistență în diferite domenii (social, cadastru, taxe și impozite etc.).
Se dorește ca acest Ghișeu Unic să fie cu adevărat un spațiu prietenos, menit să fluidizeze fluxul de persoane, să ofere răspuns prompt și calificat la toate întrebările, să lichideze barierele birocratice, spun autoritățile.

Totodată, unul dintre scopuri e digitalizarea serviciilor oferite, ceea ce înseamnă că tot mai multe persoane vor învăța să se folosească de diverse platforme și programe, ca, în final, să-și rezolve multe probleme de acasă, fără a fi nevoite să vină la primărie.

Proiectul respectiv este realizat în cadrul Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”. Valoarea lui e de 106376,56 dolari, contribuția Primăriei Ungheni fiind de 10 la sută din această sumă.

Inaugurarea Ghișeului Unic se planifică a fi făcută  la începutului lunii septembrie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *