Razii ale Inspecției Protecția Mediului din Călărași. Ce au depistat angajații IPM
La una din ședințele Colegiului Consultativ ale Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat, din cadrul raionului Călărași, care s-a desfășurat în luna aprilie, Veneamin Ghilan, șeful Inspecției Protecția Mediului (IPM) din Călărași, a vorbit despre măsurile întreprinse de către IPM pentru depistarea, prevenirea tăierilor ilicite a braconajului cinegetic în pădurile raionului.
Astfel, potrivit lui, pe parcursul primelor trei luni ale anului 2022, ianuarie – aprilie, angajații IPM Călărași au efectuat 24 de razii în raion, dintre care 9 au fost de comun cu angajații Inspectoratului de Poliție. „În urma acestor razii au fost întocmite 19 procese verbale pentru tăierea ilicită a arborilor și arbuștilor, 13 dintre acestea au fost întocmite în pădurile gestionate de gospodăria silvică, iar 6 au fost întocmite în fâșiile forestiere gestionate de administrația publică locală”, a subliniat dânsul. Urmare a acestor procese verbale, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 29 mii 600 lei și prejudiciul mediului în sumă de 12 mii 980 lei. Alte șase procese verbale au fost întocmite pentru transportarea lemnului fără acte de proveniență.
La fel, în luna februarie și martie, inspectorii IPM Călărași au efectuat controale inopinate la unele Ocoale Silvice din raion unde, în rezultatul acestor controale, au depistat un surplus de volum de masă lemnoasă decât cel preconizat. „Materialele primare au fost modificate și surplusul a fost luat în evidență”, a specificat Veneamin Ghilan.
Tot în cadrul acestor razii au fost întocmite și două procese verbale privind vânătoarea ilicită, fiind, astfel, aplicate amenzi în valoare de 3000 lei. „Iar pentru un caz de vânătoare ilicită a unui mistreț, materialele acumulate au fost transmise Procuraturii raionului Călărași și a fost întocmit un proces penal”, mai spune șeful IPM Călărași. Pe cazurile date au fost ridicate trei arme de vânătoare care au fost predate Inspectoratului de Poliție Călărași.
Tot în această perioadă au fost făcute și razii privind organizarea și desfășurarea acțiunilor de primăvară privind salubrizarea și amenjarea localităților și a corpului de apă. Astfel, au fost întocmite 31 de procese verbale pentru încălcarea regulilor de gestionare a deșeurilor aplicând amenzi în sumă de 19 mii 800 lei.
Lasă un răspuns