O nouă ediție a Festivalului Pascal „Mâinele Mamei” va avea loc, duminică, la Ungheni

Sursa foto: copilultoamnei.eu

Pe 8 mai, la Ungheni se va desfășura a XV-a ediție a Festivalul Pascal „Mâinele Mamei”.  Atmosfera solemnă a Festivalului va fi întreținută de grupuri corale și ansambluri folclorice, care vor interpreta cântece cu tematică pascală. Iar participanții vor putea vizita exponatele de panificație, culinare şi meșteșugărești din diferite zone ale țării noastre, dar și de peste hotare, vor putea lua cunoştinţă îndeaproape cu feluritele obiceiuri şi datini creştine ale strămoşilor noştri. „Prezența oamenilor la un asemenea Festival, va certifica interesul, dragostea şi dorința de a perpetua valorosul nostru tezaur cultural-spiritual”, spun organizatorii.

În acest context, organizatorii Episcopia de Ungheni şi Nisporeni, împreună cu Secția de Cultură și Turism Ungheni îi invită pe toți să participe la cea de-a XV-a ediție a Festivalului, care se va desfășura pe teritoriul Catedralei Episcopale din municipiul Ungheni, începând cu ora 13.00.

„Acest Festival, care se desfăşoară an de an în Duminica Sfintelor Femei Mironosițe, prin rotație, în cele patru centre raionale – Ungheni, Nisporeni, Călărași și Hîncești – încorporate în cadrul Eparhiei noastre, este unicul festival Pascal de o asemenea factură și anvergură în țara noastră, având participanți și din Ucraina şi România”, spune Ștefan Râmbu, cleric al Catedralei Episcopale din municipiul Ungheni.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *