Monumentul din Bravicea a fost renovat iar eroii celui de-al II-lea Război Mondial vor fi comemorați într-o carte

Sursa foto: Curierul de Bravicea

Cei 458 de braviceni vor fi comemorați într-o carte, în acest context, în cadrul proiectului local „Militarii din Bravicea în Războiul al doilea Mondial 1939-1945. Cercetare și identificare”, se lucrează intensiv la adunarea tuturor articolelor despre militari, postate anterior.

Acest proiect a fost inițiat în 2021 și are scopul de a efectua cercetări pentru identificarea bravicenilor, participanți la Războiul al Doilea Mondial și inscripționarea numelor lor pe plăcile comemorative construite și amplasate la Monumentul din comunitate. În total 458 de soldați din Bravicea care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial 1939-1945 v-or fi imortalizați pe acest cenotaf și postamente.

Doctor conferențiar universitar, Asea Timuș, face apel către că cei care doresc să verifice Eroul (mort pe front) sau Veteranul lor (mort la Bravicea) au posibilitatea să o facă la Biblioteca Publică Teritorială „George Munteanu”, de asemenea cine încă nu a reușit să contribuie cu informații, acte doveditoare și poate fotografii sunt inivitați să ia atitudine, și sunt binevenite și contribuțiile financiare, sub formă de donații particulare.

”Așteptăm cu toată bunăvoința de-a colabora cu fiecare interesat în imortalizarea numelor rudelor trecute prin război, pentru a completa istoria celor căzuți pe câmpul de luptă în țări străine și a celor reveniți la vatră cu statut de veteran de război”, a mai scris Asea Timuș, într-o postare pe rețelele de socializare.

Totodată, a fost renovat monumentul din Bravicea, iar acest fapt se datorează Primăriei Bravicea care a contribuit cu suma de 17 552 lei și a efectuat lucrări de renovare construind asfel cele 6 postamente pe care urmează a fi inscripționate cu numele ostașilor din Bravicea.

De asemenea în proiectul de reconstrucție a fost implicat cetățeanul de onoare al satului Bravicea, Sergiu Cogîlniceanu, antreprenor, care  a contribuit la reparația Monumentului și a oferit materialul pentru construcția trotuarului, renovarea postamentului. Inclusiv confecționarea a 3 plăci de marmură, valoarea cărora constituie circa 55 mii lei. Iar consilierul local Oleg Popa a efectuat lucrările de renovare și construcție, semănând și iarba în scuar.

Pe 9 Mai 2022, de Ziua Europei, în localiatea Bravicea, va fi  marcată pacea, iar totodată vor fi comemorați și cei 458  braviceni căzuți în al Doilea Război Mondial.

Sursa: Curierul de Bravicea

Editor: Gabriela Boxan

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *