La Ungheni și Călărași începe o nouă campanie împotriva COVID-19 și nu doar

Sursa foto: World Health Organization in Moldova

La Ungheni și Călărași va începe, în curând, campania de vaccinare împotriva COVID-19. Iar asta din cauză că se înregistrează o acoperire vaccinală joasă.

În acest sens, Ministerul Sănătății și Agenția Națională pentru Sănătate Publică, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și Uniunii Europene au lansat ieri, 17 mai, la Strășeni, campania de intensificare a procesului de vaccinare la nivel local- ”Vaccinează-te! Protejeazăți  Viitorul!”. Aceasta se va desfășura în 10 teritorii administrative – Strășeni, Bălți, Criuleni, UTA Găgăuzia, Cahul, Căușeni, Chișinău, Sîngerei și respectiv Călărași și Ungheni.

Potrivit Miljanei Grbic, reprezentanta OMS din Republica Moldova, pandemia ne-a adus multe suferințe, totodată, a avut un impact negativ și asupra ratei de vaccinare, nu doar în Republica Moldova, ci și în întreaga lume.

”La moment, scopul nostru rămâne de a atinge o acoperire națională de 70% pentru vaccinarea împotriva COVID-19, dar și asigurarea a 95% acoperire pentru toate vaccinurile de rutină. Mă bucur că avem un angajament comun, pentru a spori rata de vaccinare și a asigura sănătatea comunităților din Republica Moldova”, a menționat dânsa.

Sursa: World Health Organization in Moldova 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *