Un filtru rutier a fost organizat pe traseul Ungheni – Sculeni

Sursa foto: politia.md

Ieri, 3 mai, pe traseul Chișinău – Ungheni – Sculeni, a fost organizat un filtru rutier unde polițiștii moldoveni,  de comun acord cu polițiștii români,  au desfășurat acțiuni de verificare a conducătorilor auto care au încălcat Regulamentul circulației rutiere. Aceștia din urmă au îndemnat șoferii să nu încalce legislația rutieră.

Potrivit poliția.md în rezultatul celor două filtre organizate de polițiștii moldoveni, împreună cu polițiștii români, au fost verificate în total 670 de automobile. Asfel fiind constatate 244 de contravenții din domeniul circulației rutiere, dintre care 93 de cazuri în care a fost depășită limita de viteză admisibilă pe segmentul de drum, 42 pentru nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră și 106 cazuri în care șoferii au încălcat regulile de folosire a centurii de siguranță sau au purtat discuții telefonice în timpul conducerii mijloacelor de transport.

Totodată, la 4 automobile le-au fost înlăturate peliculele de pe geamuri, care diminuează câmpul vizual al conducătorului, iar un automobil a fost transportat la parcarea specială pentru că se afla în căutare.

În timpul filtrelor, polițiștii din România au înmânat participanților la trafic pliante cu informații utile pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră.

Notă: Această acțiune a avut loc în baza unui acord de cooperare încheiat în ianuarie 2022, dintre Inspectoratul național de securitate publică și Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui.

Vedeți aici: Lista camerelor de supraveghere care pot depista dacă vorbiți la telefon sau lipsește centura de siguranță.

Editor: Gabriela Boxan

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *