Două în una: și Ziua familiei, și Ziua sportului la Călărași

Sursa foto: provincial.md

Timpul frumos de afară din data de 15 mai, i-a îndemnat pe călărășeni să se adune de dimineață, în număr mare, în centrul orașului, pentru a da start Zilei Sportivului și Mișcării Olimpice, dar și Zilei Familiei.
Familii întregi și echipe sportive de le diverse instituții din oraș au format un alai, defilând solemn pe strada centrală a Călărașiului, după care au luat calea spre stadion, unde au și avut loc acțiunile prilejuite de aceste două sărbători.

“Sportul de masă este o prioritate pentru Călărași, iar performanţele –scopul nostru final. Primăria depune efort să ofere condiţii pentru ambele. Antrenorii Școlii Sportive „Mihai Viteazul” și a Școlii Sportive Specializată de Rezerve Olimpice din Călărași au demonstrat că știu să coordoneze activitățile astfel încât sportul de masă să se dezvolte și din el sa fie selectați viitorii performeri care să urce pe podiumurile competițiilor internaționale. Orașul Călărași este numit, pe bună dreptate, „pepiniera” campionilor”, se arată în mesajul oficialilor călărășeni.

Pe tot parcursul zilei, au avut loc întreceri la mai multe probe sportive, printre care: șah, joc de dame, ștafetă atletică, alergări, tracțiuni la bara fixă, flotări, sărituri, tenis de masă, tragerea otgonului, ridicarea greutăților, arm wrestling, minifotbal, lupte corp la corp pentru cocoș, iepure și berbec – de toate au fost. Totodată, spectatorii au putut asista la un adevărat spectacol de elemente de dans sportiv, gimnastică acrobatică, dar și de o prezentare de thai-boxing a sportivilor călărășeni.
Sărbătoarea a luat sfârșit seara, la ora 17.30. Foarte mulți dintre cei care au participat la competiții au plecat acasă cu premii, diplome, mențiuni, dar și cu o bună dispoziție, pe care și-au creat-o în decursul zilei.

”Vreau sa zic că, trecând peste beneficiile evidente pe care sportul le are asupra sănătății, psihicului, dezvoltării în general, există un element la care nu m-am gândit până acum, dar care este extrem de important: Sportul dezvoltă respectul de care avem nevoie fiecare dintre noi pentru a forma o societate normală”, a declarat Aurica Amariei, specialist în tineret și sport la Primăria orașului Călărași.

Doina Harea


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *