„Cum te simți azi?”: 4 pași simpli pentru a găsi un specialist în sănătatea mintală

Sursa foto: rohealthreview.ro

Sănătatea mintală este esențială pentru starea de bine și este la fel de importantă ca sănatatea fizică. Sănătatea fizică și cea mintală sunt strâns legate între ele. Nu există sănătate fizică fără sănătate mintală, spun specialiștii.

Astfel unul dintre principalele mituri care determină oamenii să amâne adresarea la un specialist în sănătatea mintală este faptul că consilierea psihologică poate fi costisitoare sau inaccesibilă.

Realitatea este însă că în Republica Moldova sunt 40 de Centre Comunitare de Sănătate Mintală (CCSM), amplasate în toate regiunile țării, inclusiv la Ungheni și Călărași, care oferă servicii gratuite, confidențiale și în apropierea locului de trai.

Oricine, indiferent de gen, vârstă sau statut, poate accesa servicii de susținere, consultanță și ajutor psihologic în cadrul CCSM. Sprijinul calificat atunci când simți stres, insomnie, surmenaj sau anxietate îmbunătățește starea de spirit și calitatea vieții.

Jurnalista Dina Zaiaț te ghidează prin câțiva pași simpli cum să ajungi la un specialist în sănătatea mintală:

Accesează cumtesimtiazi.md – o platformă cu datele de contact ale specialiștilor din cele 40 de CCSM, dar și alte informații utile despre sănătatea mintală.

  • În bara de căutare a unui specialist scrie orașul sau raionul în care locuiești și găsește centrul din regiunea în care te afli, inclusiv adresa acestuia, numărul de contact, dar și serviciile oferite.
  • Formează numărul de telefon și stabilește o programare la un specialist.
  • Prezintă-te la CCSM la ora și data indicată la telefon.

Materialul video face parte din cadrul campaniei de informare „Cum te simți azi?”, realizată de Ministerul Sănătății cu suportul Uniunii Europene și al Organizației Mondiale a Sănătății. Aceasta a fost lansată anul trecut de Ziua Mondială a Sănătății Mintale.

 

Pentru a vedea cât de simplu este să ajungi la un psiholog, urmărește parcursul Dinei Zaiaț:

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *