Care sunt organizațiile de tineret din raionul Ungheni care au obținut finanțare pentru proiectele lor

Imagine simbol

Consiliul raional Ungheni anunță lista proiectelor câștigătoare în cadrul Programului raional de Granturi pentru organizațiile de tineret și grupurile de iniţiativă ale tinerilor, ediția 2022.

Este vorba de:

  • Grupul de Inițiativă Locală „Gardienii Naturii”, Satul Cetireni. Au câștigat 10.000 lei ce vor contribui la formarea atitudinilor pozitive a tinerilor față de mediu, prin acțiuni de salubrizare a curții școlii, terenurilor aferente și plantarea aleielor. Proiectul: ”REmediu pentru MEdiu”.
  • Grupul de Inițiativă Locală „Pro Cercetare”, Municipiul Ungheni. Vor beneficia de 10 mii lei, care vor fi utilizați pentru dezvoltarea abilităților tinerilor de creștere și îngrijire a plantelor, în ateliere practice de formare și amenajare a unei grădini. Proiectul: Club de interese pentru tineri ”Școala din grădină”.
  • Grupul de Inițiativă Locală „Viitorul”, Orașul Cornești. Suma este de 10 mii lei care vor fi folosiți la desfășurarea unui sejur de 10 zile de tabără, cu ateliere interactive tematice pentru tinerii din orașul Cornești. Proiectul: Tabăra de zi pentru copii și tiner ”Pro Sănătate – Pro Tinerețe”.
  • Grupul de Inițiativă Locală „CATALIZATORII”, Comuna Pîrlița. 10 mii lei care vor ajuta tinerii din satul Pîrlița să relaționeze cu semenii prin intermediul diferitor activități comune, susținere și promovarea relațiilor de prietenie, cu ajutorul proiectului implementat de ei ”Arta reînvie prin prietenie”.

Iar alte trei proiecte vor fi finan.țate cu condiția ca bugetul și beneficiarii în cadrul inițiativelor, să fie revizuite. Este vorba de:

  • A.O. „Centrul de Dezvoltare Personală”, Municipiul Ungheni. Vor contribui la abilitarea echipei de voluntari ai asociației, prin ateliere tematice, bazate pe necesitatea tinerilor. Suma este 8.900 lei iar proiectul: ”Inițiative civice mici pentru schimbări comunitare mari”.
  • Grupul de Inițiativă Locală „ECO Voluntari”, Satul Bumbăta. Suma este 4.100 lei, iar banii vor fi utilizați pantru acțiuni ecologice, de curățare a parcului Bumbăta și a monumentelor istorice de pe teritoriu. Prin intermediul proiectului ”Și eu pot ajuta natura!”
  • Consiliul Elevilor ”Al. Mateevici” Pîrlița, Comuna Pîrlița. Suma este de 7.000 lei iar banii vor ajuta la incluziunea tinerilor și copiilor de etnie romă din localitate, prin spargerea stereotipurilor. Proiectul: ”Etnie diferită-oportunități egale”.

Suma totală alocată pentru acest program raional de granturi este de 60 mii de lei, banii fiind alocați de către Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și co-finanțat de Consiliul raional Ungheni.

Potrivit finanțatorilor, programul are drept scop încurajarea și creșterea participării tinerilor la dezvoltarea socială și economică a societății oferind suport financiar pentru realizarea scopurilor.

Menționăm că, în total, pentru participare la concurs au fost depuse 9 proiecte.

 

 

 

 

 

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *